Tuote sisältää useita erilaisia luonnossa esiintyviä eläviä hyötymikrobeja. Tuotteen kantavana osana ovat tehokkaat EM mikro-organismit, jotka luovat tasapainoisen, terveen ja kestävän ympäristön. Tuote sisältää aerobisia ja anaerobisia mikrobeja, jotka toimivat – eivät yksistään rinnakkain, vaan myös synergisesti yhdessä. Tämä varmistaa, että tuote toimii myös hapettomissa olosuhteissa tehokkaasti.

ProBIO Tech® Kompostitehostin tehostaa orgaanisten jätemateriaalien (ruoka– yms. biojäte, talousjätteet, oksat, lehdet, ulosteet, jne.) hajoamista ja maatumista. Samalla se vähentää merkittävästi jätteiden aiheuttamaa hajuhaittaa. Kompostiin ja/tai kompostoriin tai kasvualustaan siirretty jätemassa jatkaa hajoamisprosessia ja kompostoituminen tehostuu. ProBIO Tech® Kompostitehostin sisältää anaerobisia mikrobeja, joten se soveltuu käytettäväksi myös hapettomissa tai vähähappisissa tiloissa, kuten ulkokäymälöissä, lantaloissa ja lietealtaissa jne.

Viljavuuspalvelu Oy:n tekemät puolueettomat analyysit vahvistavat, että tuotteella on merkittävä vaikutus kasvualustan ravinnepitoisuuksiin.

TUOTE TEHOSTAA JA NOPEUTTAA BIOLOGISTA HAJOAMISTA

ProBIO Tech® sisältää luonnossa esiintyviä hyötymikrobeja, kuten fotosynteesibakteereja sekä erilaisia hiivoja (mm. Lactobacillus casei, Lactobacillus plantarum, Rhodopseudanomas palustris, Saccharomyces cerevisiae ym.) Valmistuksessa käytetään UV-puhdistettua vettä.

KÄYTTÖALUEITA

Kompostit, kompostorit, ulkokäymälät, lietealtaat yms. Sopii käytettäväksi myös biojäteastioissa.

Lataa tuotekortti (pdf) Käyttöturvatiedote (pdf)

Käyttöohje

Tuote on tiiviste ja sitä laimennetaan vedellä 1:20 – 1:50 suhteessa ennen käyttöä. Käyttöliuos annostellaan kompostiin tai kompostoriin kerran viikossa tai aina kun kompostimassan lämpötila putoaa merkittävästi. Ulkokäymälöissä tuotetta suihkutetaan jätösten päälle jokaisen käyntikerran yhteydessä. Biojäteastioissa tuotetta levitetään tyhjän astian pohjalle ja päivittäisen käytön yhteydessä.

  • Tuote valmistetaan steriilin käymisprosessin avulla mikrobiseoksista, sokeriruokomelassista, erikoisvedestä ja luonnon tisleistä.
  • 10 ja 20 litran kanisterit, 200 ltr tynnyrit ja 1000 ltr IBC kontit
  • Varastointi, kuljetus ja säilytys viileässä ja auringonvalolta suojattuna
  • Käyttöliuoksen pH n. 3m8 ja ominaispaino 1,01
  • Säilyvyys suljetussa ja ilmatiiviissä pakkauksessa n. 12 kuukautta pakkauspäivästä, viileässä auringonvalolta suojattuna, huoneenlämmössä tai viileämmässä
  • Valmiiksi laimennettu käyttöliuos säilyy aktiivisena n. 2 vrk (48 tuntia), jonka jälkeen sen vaikutus alkaa heikentyä. Vanhentunut liuos voidaan kaataa viemäriin.

Tuote on 100 %:n luomutuote. Tuotteessa ei ole käytetty kemikaaleja eikä geenimuunneltuja ainesosia.

Tuote on hyväksytty Eviran lannoitevalmistelain 539/2006 mukaiseen valvontarekisteriin. Tunnus EVT18-0018117 27.3.2018.