Tuote sisältää useita erilaisia luonnossa esiintyviä eläviä hyötymikrobeja. Tuotteen kantavana osana ovat tehokkaat EM mikro-organismit, jotka luovat tasapainoisen, terveen ja kestävän ympäristön. Tuote sisältää aerobisia ja anaerobisia mikrobeja, jotka toimivat – eivät yksistään rinnakkain, vaan myös synergisesti yhdessä. Tämä varmistaa, että tuote toimii myös hapettomissa olosuhteissa tehokkaasti.

NOPEUTA IHOVAURIOIDEN PARANEMISTA

— IHO VASTUSTUSKYKYISEMMÄKSI

ProBio Tech® Hoitoliuos on kehitetty mm. eläinten ihottumien, haavojen ja hiertymien, kavio-ongelmien ja rivin hoitoon. Tuote ei aiheuta allergiaa ja on erittäin hienovarainen herkällekin iholle.

Tuote sisältää synergisesti toimivia, luonnossa esiintyviä hyötymikrobeja, kuten fotosynteesibakteereja sekä erilaisia hiivoja (mm. Lactobacillus casei, Lactobacillus plantarum, Rhodopseudanomas palustris, Saccharomyces cerevisiae ym.) sekä UV puhdistettua vettä.

LAITA HYVÄT MIKROBIT TÖIHIN

Mikäli eläimellä, kuten hevosella tai ponilla, havaitaan sädemätää, kaviot pestään hoitoliuoksella päivittäin 1-2 kertaa. Toimenpide uusitaan n. viikon ajan, jonka jälkeen kavioita hoidetaan pesemällä vielä ainakin yhden viikon ajan. Saastunut kavioaines pitää myös poistaa kengityssepän avustuksella. Sädemädän ennaltaehkäisyyn kannattaa kaviot pestä 2—3 kertaa viikossa laimennetulla hoitoliuoksella (laimennus 1:10).

Jos kavioissa on käytetty pohjallisia tai tilsakumeja, ne ovat vaihdon tai poisottamisen yhteydessä hyvä käsitellä (laimennus 1:5). ProBIO Tech® Hoitoliuoksen käyttö poistaa ammoniakin huonot vaikutukset kavioihin samalla kun ammoniakin haju vähenee merkittävästi. Hoitoliuos auttaa pieniä ihovaurioita paranemaan nopeammin: mm pienet haavat, hiertymät ja itikoiden puremat saavat siitä avun.

RUOKA- JA JUOMA-ASTIAT PUHTAIKSI

Lika irtoaa helposti koska ProBIO Tech® Hoitoliuos pehmentää vettä ja samalla sen vahva mikrobitasapaino syrjäyttää saastuttavat huonot mikrobit puhdistettavasta pinnasta. Pese juoma ämpärit ProBIO Tech® Hoitoliuoksella ja harjaa lika irti tiskiharjalla. Lisää juomaveteen suhteessa 1/500 eli 20 ml 10 litraan vettä pitämään juomavesi raikkaana ja puhtaampana.

Lataa tuotekortti (pdf) Käyttöturvatiedote (pdf)

KÄYTTÖOHJE

Suihkuta laimennettu ProBIO Tech® Hoitoliuos säännöllisesti hevosen jouhiin ja karvoitukseen, niin ne pysyvät puhtaina ja kiiltävinä. Jopa valkoiset hevoset saavat loistavan värinsä takaisin. Herkkiä paikkoja, kuten silmiä, korvia ja jalkoväliä ei tarvitse varoa. Tarvittaessa loppuhuuhtelu.

ProBIO Tech® Hoitoliuos

Annostelu

Sädemätä tms. kavio-ongelma 1:5 – 1:10, 1-2 krt viikossa, 1-2 viikon ajan
Pienet haavat ja ihovauriot 1:100 (10 ml per 1 l vettä)
Jouhet ja karvat 1:50 – 1:100
Hyönteisten puremat ja pistot 1:50
  • Tuote valmistetaan steriilin käymisprosessin avulla mikrobiseoksista, sokeriruokomelassista, hoivasta ja UV puhdistetusta vedestä
  • 10 ja 20 litran kanisterit, 200 ltr tynnyrit ja 1000 ltr IBC kontit
  • Varastointi, kuljetus ja säilytys viileässä ja auringonvalolta suojattuna
  • Käyttöliuoksen pH n. 3,8 ja ominaispaino 1,01
  • Säilyvyys suljetussa ja ilmatiiviissä pakkauksessa n. 24 kuukautta pakkauspäivästä, viileässä auringonvalolta suojattuna, huoneenlämmössä tai viileämmässä
  • Valmiiksi laimennettu käyttöliuos säilyy aktiivisena n. 2 vrk (48 tuntia), jonka jälkeen sen vaikutus alkaa heikentyä. Tehoa menettänyt liuos voidaan käyttää kompostiin tai kasvimaille.

ProBIO Tech® Hoitoliuos on 100% luomutuote, joka ei sisällä geenimuunneltuja mikrobeja eikä kemikaaleja.

EVIRA: 539/2006 AS.NRO T-00026060 luomulannoite.