Tuote sisältää useita erilaisia luonnossa esiintyviä eläviä hyötymikrobeja. Tuotteen kantavana osana ovat tehokkaat EM mikro-organismit, jotka luovat tasapainoisen, terveen ja kestävän ympäristön. Tuote sisältää aerobisia ja anaerobisia mikrobeja, jotka toimivat – eivät yksistään rinnakkain, vaan myös synergisesti yhdessä. Tämä varmistaa, että tuote toimii myös hapettomissa olosuhteissa tehokkaasti.

ProBIO Tech® Hajunpoistaja on eläinsuojien, roska-astioiden ja katosten, ulkokäymälöiden hajuhaittojen poistamiseen tarkoitettu luonnonmukainen ja tehokas mikrobivalmiste. Koska tuotteessa on mukana myös anaerobisia bakteereita, soveltuu se käytettäväksi vähähappisissa tai hapettomissa tiloissa, kuten ulkokäymälöissä ja lantaloissa. Syntynyt jäte voidaan sellaisenaan siirtää kompostiin tai kasvualustaan, jossa se jatkaa hajoamisprosessia ja nopeuttaa kompostoitumista. Tuote vähentää merkittävästi ammoniakin, typen, fosforin ja rikkivedyn haihtumista biomassasta.

TEHOSTAA JA NOPEUTTAA BIOLOGISTA HAJOAMISTA

Tuote sisältää luonnossa esiintyviä hyötymikrobeja, kuten fotosynteesibakteereja sekä erilaisiin hiivoja (mm. Lactobacillus casei, Lactobacillus plantarum, Rhodopseudanomas palustris, Saccharomyces cerevisiae ym.).

KÄYTTÖALUEITA

Eläinsuojat, ulkokäymälät yms. tilat, joissa syntyy virtsa- ja ulosteperäisiä hajuja. Sisätiloissa mm. lemmikkieläinten aiheuttamien hajuhaittojen poistamiseen tai haisevan jäteastian hajun poistoon.

Lataa tuotekortti (pdf) Käyttöturvatiedote (pdf)

KÄYTTÖOHJE

ProBIO Tech® Hajunpoistaja on tiiviste ja sitä pitää laimentaa vedellä 1:20 – 1:50 ennen käyttöä. Aine levitetään paineruiskulla, sumuttimella tai kastelukannulla tms. haisevaan kohteeseen.

  • Tuote valmistetaan steriilin käymisprosessin avulla mikrobiseoksista, sokeriruokomelassista, erikoisvedestä ja luonnon tisleistä
  • 10 ja 20 litran kanisterit, 200 ltr tynnyrit ja 1000 ltr IBC kontit
  • Varastointi, kuljetus ja säilytys viileässä ja auringonvalolta suojattuna
  • Käyttöliuoksen pH n. 3,8 ja ominaispaino 1,01
  • Säilyvyys suljetussa ja ilmatiiviissä pakkauksessa n. 24 kuukautta pakkauspäivästä, viileässä auringonvalolta suojattuna, huoneenlämmössä tai viileämmässä
  • Valmiiksi laimennettu käyttöliuos säilyy aktiivisena n. 2 vrk (48 tuntia), jonka jälkeen sen vaikutus alkaa heikentyä. Tehoa menettänyt liuos voidaan käyttää kompostiin tai kasvimaille.

Turun yliopiston biokemian laitoksen tutkimuksessa todettiin, että ProBIO Tech™ mikrobiseos vähentää ja hillitsee pythium sp. tyyppisten sienien kasvua.

ProBIO Tech® Hajunpoistaja on 100% luomutuote, joka ei sisällä geenimuunneltuja mikrobeja eikä kemikaaleja.

EVIRA: 539/2006 AS.NRO T-00026060 luomulannoite.